Η Alis έφυγε από την Wonderland και τώρα πρέπει να προσαρμοστεί στον πραγματικό κόσμο που για να επιβιώσει πρέπει να φέρει στα μέτρα της. Σουρεαλισμός, διάβασμα, ταξίδια, παραμύθια, ταινίες, γλυκά, όμορφα χρώματα... όλα όσα χρειάζονται για να μετατραπεί η καθημερινότητα σε μία μοναδική wonderland

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Έκθεση Stanley Kubrick

Από το φθινόπωρο του 2012, το Μουσείο Τέχνης του Λος Αντζελες (LACMA) φιλοξενεί την «Στάνλεϊ Κιούμπρικ» έκθεση του. Σπάνιες φωτογραφίες του για το περιοδικό «Look», σενάριά του με χειρόγραφες σημειώσεις, κάμερες, φωτογραφίες από τα γυρίσματα, κουστούμια και αντικείμενα των ταινιών του ήταν από τον προηγούμενο Νοέμβριο στη διάθεση του κοινού που είχε την τύχη να βρεθεί στο Λος Αντζελες και να επισκεφτεί το μουσείο τέχνης.


Πιο αναλυτικά, η έκθεση επικεντρώνεται σε αντικείμενα από την «Λολίτα», το «SOS Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα», την «Λάμψη», το «2001: Οδύσσεις του Διαστήματος», το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» και τον «Barry Lyndon». Οχι ότι δεν υπάρχουν δείγματα και της υπόλοιπης καριέρας του σκηνοθέτη, αλλά αυτές οι ταινίες έχουν την μεγαλύτερη παρουσία και βαρύτητα. Καθώς η έκθεση λήγει, μία μονταρισμένη περιήγηση στους χώρους, τους τοίχους, τις βιτρίνες του LACMA είναι στη διάθεσή μας για να χαζέψουμε έστω και από μακριά.